Alertă la Centrala nucleară de la Cernavodă. Intervin pompierii cu mai multe autospeciale

2 zile în urmă 5

A fost alertă la centrala nucleară de la Cernavodă, după ce s-au înregistrat degajări de fum. Au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au reușit să stingă incendiul. Nuclearelectrica a declarat că nu au fost răniți sau daune.

„Pompierii constanteni au intervenit la fața locului pentru lichidarea unui incendiu minor fără flacără izbucnit la o pompa de la unitatea 2 de la CNE Cernavoda. Din fericire, nimeni nu a fost ranit si nici evacuat intrucat este vorba despre zona operationala. Situatia este sub control, incendiul a fost localizat si se lucreaza pentru racire. intervenim cu 23 de pompieri si 3 masini de stingere, o autoscara si un echipaj de prim ajutor. Situatia este in dinamica, vom reveni cu mai multe informatii pe parcurs, transmite ISU Dobrogea.

Potrivit Nuclearelectrica, incendiul a fost minor și s-a produs în partea clasică a CNE Cernavoda, Unitatea 2, la o pompa din subsolul cladirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

”SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor si degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare șo asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim ca Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, au transmis reprezentanții companiei.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe