Au apărut roşiile româneşti! Costă aproximativ 30 de lei kilogramul! Cât costă kilogramul de castraveți

2 luni în urmă 67

Pe pieţele din România au apărut primele roşii româneşti vândute de producători. Totuşi, mulţi dintre români se gândesc de două ori înainte de a cumpăra un kilogram de roşii. Asta se datorează preţului care este unul destul de mare. Vorbim despre faptul că un kilogram de roşii romaneşti crescute în sere poate ajunge, în aceste momente, şi la 30 de lei.

Vorbim despre faptul că oferta este una mică iar preţul rămâne mare. Producătorii anunţa faptul că în câteva săptămâni preţul roşiilor va scădea considerabil când pe piaţa vor apărea tot mai mulţi concurenţi.

Roşiile româneşti au un preţ de până la 30 de lei pe kilogram! Cât costă kilogramul de castraveți

Producătorii români au obţinut prima recoltă de roşii româneşti. Depunând eforturi mari, în special cu încălzirea serelor, prețul roşilor este unul pe măsură. În unele pieţe din România, roşiile au ajuns să coste şi 30 de lei kilogramul. Totuşi, castraveţii au un preţ ceva mai mic, de 7-8 lei per kilogram.

Un producător din judeţul Olt le-a spus jurnaliştilor de la adevărul.ro faptul că prima recoltă abia a apărut şi că nu este suficientă pentru a satisface nevoile clienților care aşteaptă cu nerăbare comenzile. Totuşi, la piață oamenii nu sunt atât de încântaţi de roşii iar acest lucru este cauzat de preţul destul de ridicat. Conform aceluiaşi producător, prima tranșă de roșii au ajuns la un total de 500 de kilograme într-o saptamămână

„Nu am marfă să-i potolesc pe toţi, cum se spune. Eu mănânc roşii de două săptămâni, dar am livrat doar săptămâna aceasta“, a declarat legumicultorul Simon Idiţa, din Pleşoiu, judeţul Olt, pentru adevărul.ro

La producător prețul unui kilogram de roşii este unul ceva mai mic, de 20 de lei per kilogram. După ce trece la comercianţi, în pieţele din București acestea ajung să fie vândute cu şi 30 de lei kilogramul

Producătorul şi-ar dori ca prețul să fie mai accesibil

În continuarea interviului dat, producătorul a explicat faptul că îşi doreşte ca aceste legume să ajungă la piaţă la preţuri rezonabile în aşa fel încât să şi le permită fiecare om. Omul consideră că subvenctiile mai mari ar putea duce la un preț mai ” pământesc ”:

„Eu mi-aş dori din tot sufletul ca aceste legume să ajungă pe piaţă la preţuri pe care să şi le permit toată lumea. Eu asta mi-aş dori, un ajutor, ceva, iar eu să produc, pentru că la asta mă pricep, şi cu ajutorul unei subvenţii mai mari legumele să ajungă la preţuri accesibile, să poată să mănânce legume româneşti oricine, să le poată cumpăra de oriunde. Sincer, dacă aş merge la piaţă şi aş vedea, aşa cum îmi spun cei care iau de la mine să vândă, că bătrânii se uită la ele, dar nu şi le permit, sau întreabă dacă pot să cumpere doar două, cred că m-aş lăsa de treaba asta. N-aş suporta“, spune legumicultorul.

Articolul Au apărut roşiile româneşti! Costă aproximativ 30 de lei kilogramul! Cât costă kilogramul de castraveți apare prima dată în BZI.ro.

Citiți întregul articol