Avionul militar cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India au ajuns la New Delhi

2 ani în urmă 82

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă, au ajuns la New Delhi.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă în contextul pandemiei de coronavirus, au ajuns la New Delhi. Ajutorul trimis de țara noastră Indiei a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

"Avionul Forțelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat azi dimineață la ora 3:45, ora României, la New Delhi. 
Operațiunea s-a desfășurat în urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. 
Ajutorul trimis de  către România, Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l  și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă.
Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, după cum urmează: eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundația pentru SMURD", au transmis reprezentanții DSU printr-un comunicat de presă.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe