Aviz pozitiv pentru vaccinul Moderna, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 5 ani

11 luni în urmă 135

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA emite un aviz pozitiv prin care recomandă autorizarea utilizării în UE a vaccinului Spikevax la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 5 ani.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA emite un aviz pozitiv prin care recomandă autorizarea utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului Spikevax la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 5 ani, scrie Mediafax.

Moderna a anunţat luni emiterea unui aviz pozitiv de către Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) prin care se recomandă modificarea autorizaţiei de punere pe piaţă (APP) pentru a include utilizarea unei serii de două doze de 25 µg de Spikevax (ARNm-1273) pentru imunizarea activă în scopul prevenirii bolii COVID-19 cauzate de SARS- CoV-2 la copii cu vârsta de 6 luni până la 5 ani. După avizul pozitiv al CHMP, Comisia Europeană va adopta o decizie de autorizare cu privire la utilizarea vaccinului Spikevax la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 5 ani.
"Această recomandare din partea CHMP reconfirmă eficacitatea şi siguranţa ARNm-1273 şi oferă părinţilor din Europa o opţiune suplimentară pentru a-şi proteja copiii de vârstă mică împotriva COVID-19, aceştia constituind un grup cu risc mare de infectare şi pentru care alte măsuri sanitare de prevenţie nu sunt întotdeauna fezabile", a declarat Stéphane Bancel, directorul general executiv al companiei Moderna.
Potrivit unui comunicat al companiei, rezultatele intermediare pozitive din studiul de fază 2/3 KidCOVE au relevat un răspuns solid sub formă de anticorpi neutralizanţi la nivelul grupului de vârstă 6 luni - 5 ani după o serie de vaccinare primară cu două doze de ARNm-1273, precum şi un profil de siguranţă favorabil. Titrurile de anticorpi la subgrupurile prespecificate, cu vârste cuprinse între 6 şi 23 luni, respectiv între 2 şi 5 ani, au întrunit criteriile statistice de similaritate cu ale adulţilor în cadrul studiului COVE, obiectivul principal al studiului fiind astfel îndeplinit.
Analiza preliminară a datelor de eficacitate asupra cazurilor confirmate prin PCR înregistrate în timpul valului Omicron a evidenţiat estimări ale eficacităţii împotriva Omicron la nivelul grupului de vârstă 6 luni - 5 ani similare cu cele observate la adulţi după două doze de ARNm-1273.
Studiul KidCOVE este derulat în colaborare cu Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din cadrul Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH) şi cu Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Avansată în domeniul Biomedical (BARDA), parte a Oficiului Secretarului Adjunct pentru Pregătire şi Răspuns din cadrul Departamentului de Sănătate şi Servicii Sociale din S.U.A.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe