Cătălin Denciu, medicul erou de la Spitalul Piatra Neamț, a fost premiat de OMS. Mesajul medicului

1 an în urmă 63

Cătălin Denciu, medicul erou ce a suferit răni grave în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț, în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a fost premiat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Medicul Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave încercând să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului care a afectat secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, a fost premiat de OMS pentru activitate, sacrificiu şi pentru exemplul personal.

Cătălin Denciu a afirmat că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă în numele tuturor pacienţilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical.
Anunţul a fost făcut de directorul general al OMS în discursul de deschidere a Adunării Mondiale a Sănătăţii.

”Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de gardă în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID, când în spital a izbucnit un incendiu. Zece pacienţi au murit în incendiu şi, încercând să-i salveze pe alţii, medicul Denciu a suferit arsuri de gradul lll pe 40% din suprafaţa corpului. Astăzi îl vom omagia cu un premiu pentru activitatea, sacrificiul şi exemplul său”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Medicul Cătălin Denciu a spus că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă, în numele tuturor pacienţilorilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical.

Dr Catalin Denciu was caring for #COVID19 patients when a fire broke out in the hospital where he worked. Tragically, 10 patients died & Dr Denciu suffered serious burns while saving others. Today he was awarded the Director-General's Award for Global Health by @DrTedros #WHA74 pic.twitter.com/5ScY3JF8HB

— WHO/Europe (@WHO_Europe) May 24, 2021
Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe