Chițac: Parcarea din Constanța și Mamaia devine gratuită pe timp de noapte

10 luni în urmă 257

Obligativitatea plății locurilor de parcare în Constanța între orele 22:00 și 08:00 va fi eliminată. Decizia primarului Constanței, Vergil Chițac, urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local.

Obligativitatea plății locurilor de parcare în Constanța între orele 22:00 și 08:00 va fi eliminată. Decizia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi simplificată. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil.
Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor, dar mai ales a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru. Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor. Totodată, ne dorim să creștem numărul locurilor închiriate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate doar 1.300 de locuri de parcare din totalul de 7000 disponibile în Mamaia”, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac.
Modificările urmează a fi supuse votului consilierilor municipali în următoarea ședință a Consiliului Local.

De asemenea, Primăria Municipiului Constanța şi Asociația „Bun-Simț și Atitudine Civică” au anunțat astăzi lansarea proiectului „Bun-Simț Turistic în stațiunea Mamaia”.
Proiectul își propune să promoveze colectarea selectivă, prin derularea unor campanii de conștientizare a constănțenilor și turiștilor în vederea schimbării atitudinii față de mediu și adoptarea unui comportament eco-civic adecvat.

„Inițiativa Asociației Bun-Simț și Atitudine Civică este lăudabilă. Campania este binevenită la Constanța și se adaugă eforturilor pe noi le facem în ceea ce privește reciclarea deșeurilor. În toate societățile civilizate, deșeurilor trebuie privite ca o resursă. Noi facem modificări de sistem în sensul în care am adoptat în Consiliul Local un act adițional prin care am stabilit prețul celor cinci fracții reciclabile. Vom delega către salubrizator această activitate de reciclare și vom supraveghea îndeaproape acest lucru pentru că este o țintă asumată. Ce facem acum are mai mult semnificație, simbol, ne ajută să avem o legătură cu populația”, a declarat Vergil Chițac.

La rândul său, Cristiana Predoiu a precizat că „Ne bucurăm că la Constanța am găsit deschiderea necesară pentru a putea implementa unul dintre proiectele campaniei naționale Bun-Simț Turistic. La Constanța vin în fiecare vară turiști din toate colțurile țării, iar mesajul nostru prin care facem apel la un comportament responsabil față de natură poate astfel să ajungă la un număr cât mai mare de români. M-am bucurat să văd mămici care își îndeamnă copiii să arunce deșeurile de plastic în recipientele de colectare sub formă de delfin și să văd pe fețele copiilor bucuria că au făcut un gest frumos pentru planetă.”
Într-o primă etapă, 5 recipiente sub formă de delfin au fost incluse în infrastructura de colectare de deșeurilor de pe raza municipiului Constanța. Containerele destinate colectării de ambalaje și deșeuri reciclabile, PET-uri și doze de aluminiu, au fost  amplasate în zonele: plaja „Fratelli”, în zona Hotelului Sulina, Cazinoul din Mamaia și supermarket Perla. Deșeurile colectate vor fi trimise către stațiile de sortare, pentru a fi reciclate și transformate în noi produse.
Proiectul implică și creșterea gradului de siguranță a turiștilor. Pe foișoarele salvamarilor din Mamaia vor fi amplasate panouri informative pentru turiști, cu privire la semnificația steagurilor arborate pe plajă, dar si avertizări cu privire la riscurile expunerii la soare între orele 11:00-16:00. Serviciul Salvamar din Constanta va fi dotat cu 150 de balize portabile pe care turiștii le pot folosi gratuit. 
Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și A.N.S.P.S.R, cu sprijinul Decathlon România.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe