Ciolacu: Există o diferență imensă între impozitarea muncii și impozitarea capitalului

11 luni în urmă 223

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că există o diferență foarte mare între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus că în prezent Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, din cauza multiplelor excepții.

„Aceasta a fost baza cu care am plecat să avem discuțiile în ceea ce privește Codul Fiscal care arată ca în Evul Mediu când papa emitea anumite bule unor oameni în urma unor privilegii. Sunt excepții peste excepții, jocuri de noroc impozitate cu 1%, alte companii impozitate cu 1%, alte companii care au un angajat cu 1%, dacă nu ai niciun angajat cu 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%….nu se poate continua într-un stat normal cu așa ceva. PSD este partener al acestei discuții”.
Ciolacu a mai subliniat că există o diferență foarte mare între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.
„Am provocat o discuție în interiorul coaliției dar și în spațiul public în ceea ce privește Codul fiscal. În acest moment este o diferență imensă între impozitarea muncii cu aproape 45% și impozitarea capitalului. Tot efortul din pandemie a fost pe umărul celor cu venituri mici și pensionari”.
Președintele PSD a criticat multiplele excepții din Codul fiscal de aproape 64 de miliarde de lei.
„Este evident că statul trebuie să intervină. Avem un cod fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei. Nu se mai poate continua. O spun tot finanțiștii, toți auditorii externi.
Am pornit aceste discuții de a veni cu ceva predictibil, în primele 6 luni, pe urmă pentru un an de zile. ANAF în maximum două săptămâni să declanșeze procedura de digitalizare astfel încât în perioadele următoare să putem veni să avem o discuție deschisă cu toți partenerii sociali în ceea ce privește impozitarea progresivă”.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe