Ciolacu: Prima luptă a noului guvern va fi cu preţurile şi cu specula

11 luni în urmă 86

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a declarat că prima luptă a noului guvern va fi cu preţurile şi cu specula şi că România va trebui să aibă o creştere economică de peste 3 la sută.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că prima luptă a noului guvern va fi cu preţurile şi cu specula şi că România va trebui să aibă o creştere economică de peste 3%.

"Trebuie să avem o creştere economică de peste 3%, să aducem inflaţia la 8% până la finalul acestui an şi să reducem dependenţa de importuri", a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.
Potrivit acestuia, România poate trece de la o economie bazată de consum de bunuri din import la o economie bazată pe producţie.
El a mai precizat ca se va reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici şi medii.
"Greva din Educație, semnalele venite și din alte zone ale societății reprezintă pentru mine și colegii mei un mesaj foarte clar, românii ne cer o schimbare majoră și curajoasă de ritm și mai ales de viziune. De aceea, Educația trebuie să devină un pilon real de dezvoltare durabilă al societății românești. Pe scurt, această guvernare este despre reforme și economie. Este nevoie de un nou model economic și social. Nu mai putem aștepta stimularea producției și a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile de piață. Piața ne-a arătat în criză că nu produce eficiență, ci speculă. Nu este de ajuns doar să protejăm categoriile vulnerabile, trebuie să găsim soluții și un program național de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult.
Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate și coerență din partea celor care administrează țara și, mai ales, să vadă reformele promise și rezultatele concrete. Eu asta vreau, împreună cu colegii mei, să oferim milioanelor de familii din această țară. Viziunea pentru guvernarea iunie 2023 – decembrie 2024 se referă la dezvoltarea pentru modernizarea României. Trecem de fapt de la stabilizare la modernizarea economică și socială a țării, prin reformele atât de necesare societății și economiei românești, prin parteneriat cu mediul de afaceri astfel încât în România să se producă mai mult, prin investiții pentru crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite aici, în România, prin lupta cu prețurile și sprijinul pentru refacerea puterii de cumpărare a populației. (…) Vreau să vă spun cât se poate de clar. Eu nu voi conduce guvernul PSD și PNL, ci Guvernul României, iar toți miniștrii nu vor fi membri ai PSD sau ai PNL, vor fi miniștri ai Guvernului României, iar rolul Guvernului este de a asigura că economia și societatea funcționează pentru toată lumea în mod egal, că nimeni nu rămâne în urmă, că nu mai trăim într-o țară împărțită între speciali și oameni obișnuiți”, a declarat președintele PSD.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe