Cîțu: Din septembrie, firmele vor folosi facturarea electronică în relația cu statul

1 an în urmă 75

De luna viitoare, ele vor putea folosi acest sistem pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile statului.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, introducerea facturării electronice între firme. De luna viitoare, ele vor putea folosi acest sistem pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile statului.

Șeful Guvernului a mai precizat că sistemul urmează să fie extins în relațiile dintre toți operatorii economici.
„E-Facturare. Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme.
Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice.
Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.
Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată in relațiile dintre toți operatorii economici”, a scris premierul, pe Facebook.
Florin Cîțu a notat apoi că implementarea sistemului de facturare electronică va însemna eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice și creșterea veniturilor colectate la bugetul național.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe