Cîţu: Vă rog pe toţi aceia care sunteţi sunaţi de fiecare dată şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi

1 an în urmă 76

Premierul Florin Cîţu le-a transmis marţi colegilor săi că, dacă sunt ameninţaţi, să declare public acest lucru, deoarece această practică nu face cinste liberalilor.

Premierul Florin Cîţu, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, le-a transmis marţi colegilor săi că, dacă sunt ameninţaţi, să declare public acest lucru, deoarece această practică nu face cinste liberalilor.

"Sunt astăzi aici să îl susţin pe Pavel Popescu. Pavel Popescu a fost şi el sunat de foarte multe ori să dea o rezoluţie pentru un candidat atunci când contau filialele, când se numărau filialele. Acum nu se numără, atunci se numărau. I s-a impus, bineînţeles, prin biroul său i s-a impus să aibă această decizie şi a fost singurul om cu vot împotrivă. A avut un argument foarte bun. De ce să dăm o susţinere pentru un singur candidat când poate vom mai avea şi alţi candidaţi. A avut curajul să stea drept şi să nu răspundă ameninţărilor. Partidul Naţional Liberal nu este o dictatură şi vă rog pe toţi aceia care sunteţi sunaţi de fiecare dată şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi. Pentru că, dacă se întâmplă aşa ceva, nu ne face cinste nouă", a spus prim-ministrul.
El a reiterat că PNL trebuie să aibă candidat la fiecare sector al Capitalei.
"Asta nu se întâmplă peste noapte. Dacă aştepţi patru ani de zile şi te trezeşti că nu ai un candidat şi apoi trebuie să găseşti un candidat şi când cauţi un candidat şi vii cu tot felul de scuze, nu iese nici acela şi iese tot PSD-ul. Deci nu este nicio reţetă. PSD-ul a ieşit la Sectorul 4, chiar dacă PNL nu a avut candidat. De aceea trebuie să ne ocupăm să ne construim candidaţi pentru fiecare primărie din România, inclusiv de sector, din primul moment, din momentul în care terminăm aceste alegeri, trebuie să începem să construim candidaţi. Dacă suntem cel mai mare partid din România, încă nu suntem, dar vom fi, aşa trebuie să ne şi comportăm", a precizat Florin Cîţu.
Referindu-se la Congresul PNL din 25 septembrie, el a subliniat că liberalii trebuie să aleagă bine. 
"Trebuie să alegem să ne păstrăm tradiţiile şi valorile liberale, dar trebuie să ne aducem aminte că Partidul Naţional Liberal este cel care a modernizat România. Acum 100 de ani, dar trebuie să o facă din nou. (...) Partidul Naţional Liberal o face, avem această datorie să modernizăm România, nu să stăm ancoraţi în trecut. România se schimbă, Europa se schimbă, mai avem să schimbăm Partidul Naţional Liberal şi îl schimbăm după 25 septembrie, anul acesta", a afirmat premierul.
El a declarat, de asemenea, că trebuie condamnat comportamentul unor liberali care şi-ar denigra colegii.
"În aceste câteva săptămâni de campanie s-au întâmplat câteva lucruri pe care doar eu şi echipa mea le-am condamnat public şi îi fac această provocare colegului meu Ludovic Orban ca de astăzi, Ludovic, te rog, să condamni şi tu pe acei colegi ai noştri care îşi fac propriii colegi lichele, trădători şi programează emisiuni la televizor şi aşa mai departe în care să îi denigreze. Împreună trebuie să condamnăm acest comportament. Noi doi, eu şi cu Ludovic Orban, de fiecare dată, pentru că aceşti colegi nu fac cinste Partidului Naţional Liberal şi ne fac nouă rău", a spus Florin Cîţu.
Premierul Florin Cîţu a participat marţi seara la Conferinţa de alegeri interne de la Organizaţia PNL Sector 4.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe