Copii în stare gravă după ce au fost spălați cu o substanță toxică

1 săptămână în urmă 6

Copiii cu vârste între 3 și 17 ani, au ajuns  în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Constanța după ce au fost spălați cu o substanță toxică pentru deparazitarea animalelor. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Băneasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 38 de ani s-ar fi prezentat, însoţită de 6 minori şi o tânără de 21 de ani, la o unitate spitalicească. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că persoanele ar fi fost intoxicate cu o substanţă toxică. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au afirmat poliţiştii.

”În cursul zilei de ieri echipa mobilă a fost trimisă la spital, formată dintr-un asistent social şi un psiholog. S-au informat despre starea celor internaţi. Sunt internate două persoane adulte, bunica de 38 de ani şi fata ei de 21 de ani. Tânăra de 21 de ani are doi copii, în vârstă de trei şi patru ani. Bunica are şi ea propriii copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani. Faţă de ziua de ieri, au ieşit din situaţia critică toţi, în afară de o minoră de 14 ani, care încă are halucinaţii”, a declarat pentru News.ro Roxana Onea, reprezentant al DGASPC Constanţa

”La Unitatea Primiri Urgenţe au fost aduse, duminică seara, mai multe persoane, adulţi şi copii, cu stare generală modificată, ca urmare a expunerii la o substanţă toxică de uz veterinar. Este vorba despre mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, şi doi adulţi, de 21, respectiv 38 de ani. Au fost toţi preluaţi imediat, prezentau cefalee, greaţă, vărsături. Unul dintre copii era în stare gravă, în comă. A fost intubat şi internat în Terapie Intensivă. Şi celelalte persoane au rămas internate pentru îngrijiri medicale şi tratament de specialitate. Patru copii sunt la terapie acută, iar alte patru persoane în secţia medicală. Evoluţia a fost bună în toate cazurile. Inclusiv minorul care intrase în comă are acum stare generală bună, este cooperant, cu evoluţie favorabilă”, a declarat Crina Kibedi,purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe