Cutremur cu magnitudinea de 7,2 în nordul Japoniei. Alertă de tsunami

2 ani în urmă 65

Un cutremur s-a produs, sâmbătă, în nordul Japoniei, lovind zonele devastate de dezastrul din 2011. Agenţia meteorologică japoneză a emis imediat alertă de tsunami.

Un cutremur cu magnitudinea de 7.2 a avut loc în Oceanul Pacific în largul coastelor prefecturii Miyagi la o adâncime de 60 de kilometri, fiind resimţit inclusiv în capitala Tokio. Autorităţile au emis o alertă de tsunami.

Valuri de 1 metru înălţime au lovit ţărmul la scurtă vreme după cutremur, au relatat televiziunile japoneze. 
Localnicii sunt sfătuiţi să găsească adăpost departe de ţărm. Seismul a avut loc la ora locală 18:09 (11:09 ora României). 
Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi analizează orice problemă ce ar putea să apară. Tokyo Electric Power a anunţat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 ce a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă. 
Acest cutremur puternic s-a petrecut când Japonia marchează zece ani de la tripla catastrofă din 11 martie 2011 care a devastat nord-estul ţării: un seism cu magnitudine 9.0 a fost urmat de un tsunami gigant şi mortal, care a declanşat accidentul nuclear de la Fukushima.
Luna trecută, această regiune, Tohoku, din care fac parte şi prefecturile Fukushima şi Miyagi, a fost afectată de un seism submarin cu magnitudine 7,3, care nu a fost urmat de un tsunami. O sută de persoane au fost rănite iar pagubele materiale au fost limitate. 

福島市内、地震発生時の様子 #空ネット pic.twitter.com/ja3yAm1FBj

— 福テレ空ネット (@ftv_tenki) March 20, 2021
Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe