Depozit ilegal de deșeuri depistate de Garda de Mediu în zona Poarta 1 din Portul Constanța.

11 luni în urmă 69

Comisarii Garzii de Mediu Constanța au constatat că, în incinta imprejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înalțimea de 4-6 metri, pe o suprafață de circa 1.000 mp.

Pe 8 mai 2023 s-a finalizat controlul demarat la organizarea de șantier din zona Poarta 1 Port Constanța. Garda de Mediu a sancționat firma care repară strada Ștefan cel Mare și care a depozitat tone de deșeuri în zonă cu 60.000 de lei.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au constatat că, în incinta imprejmuită cu gard de plasă sunt depozitate deșeuri inerte, în grămezi cu înălțimea de 4-6 metri, pe o suprafață de circa 1.000 mp.
Amplasamentul are destinația de parcare, aflată în administrarea Primăriei Constanța, putând fi utilizată de antreprenor ca organizare de șantier pentru depozitarea materialelor de construcții (pavele, cabluri etc) – proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”, beneficiar UAT Constanța.
Deșeurile provin din lucrări de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată fiind de aproximativ 6.000 tone. Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor.
Firma de construcții nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecție a mediului, fiind amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.
Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța s-au stabilit măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislației de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămână a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe baza de documente justificative.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe