Grindeanu: De 20 de ani, în România nu s&a cumpărat nicio garnitură de tren

6 luni în urmă 63

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că tragedii, precum accidentul feroviar din Galați au avut loc deoarece sistemul feroviar din România a fost subfinanțat zeci de ani.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, că tragedii, precum accidentul feroviar din Galați în care conductorul unui tren a murit, au avut loc deoarece sistemul feroviar din România a fost subfinanțat zeci de ani. De asemenea, Grindeanu a anunțat că locomotiva implicată în accidentul feroviar făcuse verificată în cadrul unei revizii exact în aceeași zi.

”Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seara, în seara datei de 25 martie, a ieșit din revizie tehnică din depoul Ploiești în dimineața acelei zile. Am actele sau raportul. În dimineața acelei zile, această locomotivă a ieșit din revizie tehnică, programată din timp de la depoul Ploiești. A făcut o cursă de la Ploiești la Galați, dar în 25 martie dimineața a ieșit din depoul Ploiești după o revizie tehnică. E o componentă importantă și sigur va fi luată în calcul de către anchetatori. Toate aceste rapoarte, fie vorbim de Teleorman, fie că vorbim de Galați vor fi prezentate”, a explicat ministrul Transporturilor.
Grindeanu a afirmat că, înaintea producerii accidentului feroviar din Galați, a luat decizia ”reexaminării tuturor mecanicilor de locomotivă și de asemenea am luat decizia de a reverifica materialul rulant.”
Grindeanu a invocat de mai multe ori faptul că avem incidente pe calea ferată din cauza subfinanțării, o problemă veche de zeci de ani.
„Acești zeci de ani de subfinanțare ne-au adus într-o situație nu fericită. Și tot ce înseamnă PNRR înseamnă o reformă din temelii a acestui sistem. (…) Sunt cam de 20 de când în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren. În această săptămână, se depun ofertele pentru 16 locomotive electrice noi. Acum s-a intrat pe un fășaș. Odată cu PNRR, se intră în acestă zonă – contracte încheiate pentru garnituri noi”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe