Intrarea în spaţiul Schengen poate să ridice costul produselor de import&export

10 luni în urmă 82

Intrarea în spațiul Schengen implică costuri logistice mult mai ridicate pentru companiile care exportă sau importă în Ucraina, dar şi în restul Europei.

Intrarea în spațiul Schengen implică costuri logistice mult mai ridicate pentru companiile care exportă sau importă în Ucraina, dar şi în restul Europei, scrie antena3.ro.

Declarația a fost făcută de comisarul european Adina Vălean, care a explicat importanţa coridoarelor de transport asupra preţurilor produselor din UE. Întârzierile în graniță pot duce şi la scumpiri cu 40 % pe produs!
"Sunt foarte mulți bani care se pierd pe orele petrecute pe coridoarele de transport în granițele Schengen. Am văzut în pandemie ce înseamnă asta. Vedem acum, cu coridoarele solidarității din Ucraina și am putut să punem, prin extrapolare, niște cifre pe care noi le-am discutat.
De exemplu, întârzierile în graniță costă 40% în plus pe produs. Extrapolând la piața europeană, ne dăm seama că toate lucrurile care trec printr-o graniță Schengen au practic costuri logistice crescute, ceea ce este un dezavantaj atât pentru comercianți, cât și pentru consumatorii finali", a punctat Adina Vălean într-un interviu exclusiv la Antena 3 CNN.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe