Iohannis, de Ziua Independenţei Ucrainei: Vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie

10 luni în urmă 109

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare de felicitare omologului său de la Kiev, Volodimir Zelenski, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare de felicitare omologului său de la Kiev, Volodimir Zelenski, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei. Iohannis a adresat felicitări poporului ucrainean, atât în nume personal, cât şi din partea poporului român, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului şi-a exprimat aprecierea pentru "dârzenia" arătată de poporul ucrainean în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în faţa agresiunii ruse.
"Vom continua să fim alături de ţara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internaţional recunoscute şi mai departe în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării", se arată în scrisoarea adresată lui Zelenski.
Potrivit lui Iohannis, prin războiul de agresiune pe care l-a declanşat, Federaţia Rusă a încălcat "grav şi repetat" toate principiile dreptului internaţional şi a cauzat "imense suferinţe", iar intensificarea atacurilor asupra infrastructurii civile ucrainene, cu numeroase pierderi umane şi ample distrugeri, "reprezintă noi crime de război" comise de agresor.
De asemenea, preşedintele a reiterat că decizia recentă de suspendare a participării la Iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră arată "o nepăsare condamnabilă faţă de securitatea alimentară a celor mai vulnerabile ţări", la nivel global.
"Preşedintele României a subliniat că ţara noastră s-a aflat mereu printre susţinătorii cei mai fermi ai Ucrainei în toate formatele de la nivel regional, european şi global. În acelaşi timp, Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că, în acest context, aprofundarea relaţiei politice şi practice dintre NATO şi Ucraina reprezintă un rezultat valoros al eforturilor noastre conjugate, care trebuie urmată de progrese pe calea aderării la Alianţă, iar în perioada următoare România va acţiona cu hotărâre pentru o decizie politică privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană", transmite Administraţia Prezidenţială.
Iohannis şi-a exprimat încrederea că relaţiile dintre România şi Ucraina se vor dezvolta, în spiritul principiilor europene şi euroatlantice şi în beneficiul tuturor cetăţenilor, inclusiv al persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina.
Cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, Palatul Cotroceni va fi iluminat în această seară în culorile drapelului ucrainean.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe