Iohannis: România este alături de RM, așa cum a fost mereu

10 luni în urmă 96

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, la Chişinău, că România este alături de Republica Moldova, aşa cum a fost mereu, şi a apreciat eforturile acestei ţări în contextul războiului din Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri, la Chişinău, că România este alături de Republica Moldova, aşa cum a fost mereu, şi a apreciat eforturile acestei ţări în contextul războiului din Ucraina.

"România este alături de Republica Moldova şi de toţi cetăţenii săi aşa cum a fost mereu. Pe noi puteţi să contaţi. Şi, pe lângă România, alături de dumneavoastră se află solidar toate statele europene şi euroatlantice", a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
El a spus că "efortul Republicii Moldova va rămâne în memoria colectivă".
Pe noi puteți să contați. Pe lângă România, alături de dumneavoastră se află toate statele comunității europene și euroatlantice. În aceste momente complicate vreau să îmi exprim aprecierea pentru efortul impresionant în primirea și îngrijirea persoanelor care caută refugiu din cauza războiului din Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.
Iohannis a reacționat după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia.
„Rezoluția are valoare de declarație politică, însă problema transnistreană este o problemă a Moldovei. Trebuie rezolvată aici, în formatele internaționale recunoscute cu respectarea suveranității și integrității teritoriale și fără să afecteze parcursul proeuropean al Republicii Moldova”.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe