Iohannis: Românilor li s&a promis stabilitate și au promis stabilitate

11 luni în urmă 57

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate la constituire să funcționeze pe un model nou pentru România, o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare. Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție. România a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care coaliția, guvernul condus de domnul Ciucă au funcționat. România a trecut de criza energetică, inflație, avem creștere economică. Toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine. Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au promis stabilitate. Li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate. În acest condiții după consultări cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Marcel Ciolacu pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului", a declarat Klaus Iohannis.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe