Iohannis: UE nu&și mai poate permite un eșec. Chestiunea Schengen nu se tranșează la CE, ci la JAI

9 luni în urmă 116

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după primirea la Palatul Cotroceni a Robertei Metsola, preşedinta PE, că nu trebuie create false așteptări privind rezolvarea problemei Schengen în februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după primirea la Palatul Cotroceni a Robertei Metsola, preşedinta Parlamentului European, că nu trebuie create false așteptări privind rezolvarea problemei Schengen în februarie, iar țara noastră se va asigura că are toată susținerea necesară înainte de a cere un nou vot în JAI.

„Am avut o discuție destul de lungă cu Prim-ministrul Suediei, domnul Ulf Kristersson, și este clar că domnia sa cunoaște problema, este în temă cu solicitările noastre, cu problematica în general și părerea domniei sale a fost că această chestiune trebuie repusă în discuție.”, a afirmat Klaus Iohannis. 
Șeful statului a cerut celor care dau mesaje false în spațiul public să nu creeze degeaba așteptări.
„Însă dați-mi voie să clarific niște lucruri înainte ca unii formatori de opinie avizi de publicitate să creeze așteptări care nu vor fi îndeplinite. Chestiunea Schengen nu se discută la Consiliul European, nu se tranșează acolo. Deci, încă o dată: chestiunea Schengen nu se tranșează la Consiliul European, ci se tranșează la Consiliul JAI. Este un format al miniștrilor de interne din cadrul Consiliului Uniunii Europene. Imediat după ce cele două chestiuni în discuție vor fi clarificate politic, prin discuții bilaterale în diferite formate, sunt convins că va fi pusă problema în Consiliul JAI și convingerea mea este că, atunci va fi pusă pe agendă, va primi un răspuns pozitiv. Nu putem – noi, Uniunea Europeană – nu putem să ne permitem încă un eșec!”, a completat Klaus Iohannis.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe