Joe Biden: Spania găzduieşte un summit NATO cu adevărat istoric

8 luni în urmă 191

Preşedintele american Joe Biden a declarat la Madrid că Spania găzduieşte un summit al NATO cu adevărat istoric, într-un moment cheie al Alianţei în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi la Madrid că Spania găzduieşte un summit al NATO "cu adevărat istoric", într-un moment cheie al Alianţei în contextul invaziei ruse în Ucraina, relatează agenţia EFE.

Biden a avut înaintea începerii summitului o întrevedere de circa o oră cu gazda acestuia, premierul spaniol Pedro Sanchez, după care cei doi au făcut declaraţii în faţa presei, fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

"Suntem aici împreună pentru a apăra securitatea noastră comună şi a pune accentul pe ea, consolidând alianţa noastră transatlantică şi răspunzând provocării cu care ne confruntăm astăzi", a spus preşedintele american, cu referire la agresiunea rusă împotriva Ucrainei, care, a adăugat el, a "zdruncinat" pacea în Europa şi regulile postbelice.

Premierul socialist spaniol şi preşedintele democrat american au semnat o declaraţie comună prin care au reînnoit bazele relaţiei bilaterale americano-spaniole în materie de apărare, drepturi ale omului, egalitate de gen, imigraţie, etc.

Biden a confirmat că Statele Unite vor disloca la baza navală spaniolă de la Rota încă două distrugătoare, pe lângă cele patru existente.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe