Kremlinul denunţă noi sancţiuni absurde ale UE împotriva Moscovei

6 luni în urmă 65

Kremlinul a calificat luni drept absurde noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, la un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Kremlinul a calificat luni drept "absurde" noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, la un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, sancţiuni ce vizează 121 de persoane fizice şi entităţi, relatează France Presse.

"Toate astea sunt absurde. Se vede clar că pun pe oricine sub sancţiuni, doar pentru a face liste noi", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând că aceste măsuri nu sunt de natură "să afecteze" persoanele sancţionate.
El consideră că este "evident" că UE va continua politica sa de sancţiuni şi că "noi persoane juridice şi fizice se vor regăsi în mod absurd" pe aceste liste.
UE a aprobat vineri seara cel de-al zecelea pachet de sancţiuni destinate să lovească economia Rusiei, care desfăşoară o ofensivă în Ucraina din 24 februarie 2022.
Aceste măsuri impun în special noi restricţii asupra exporturilor UE către Rusia pentru 11 miliarde de euro şi îngheţarea activelor a trei bănci ruseşti şi a numeroase entităţi, inclusiv companii iraniene, acuzate că au furnizat drone Moscovei, potrivit surselor diplomatice europene. Lista include 121 de persoane fizice şi entităţi.
Referitor la noile sancţiuni americane şi canadiene, adoptate tot săptămâna trecută, Moscova a denunţat luni "tentative inutile şi nechibzuite" de a "submina sistemul nostru industrial şi potenţialul nostru financiar".
"Pregătim măsuri de represalii care vor continua să fie elaborate în baza principiului strict al reciprocităţii şi caracterului inevitabil al pedepsei", a afirmat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe