Lovitură inertă de aruncător de grenade, neutralizată la Sfântu Gheorghe

10 luni în urmă 293

O echipă de militari EOD din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină Heracleea din Babadag a executat o misiune pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade.

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag a executat marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe, din județul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade.

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Navale, după apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obuzul este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).
Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor EOD. Ca urmare, o echipă de infanteriști marini specializați în neutralizarea dispozitivelor explozive a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii. La acest moment, echipa este încă în deplasare către locație. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe