Mesajul premierului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei

3 săptămâni în urmă 6

Vineri, 03 Mai 2024

Mesajul premierului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei

Ziua Mondială a Libertății Presei, pe care o marcăm în a treia zi din luna mai, în fiecare an, subliniază importanța pe care trebuie să o dăm în permanență libertății de exprimare, ca pârghie de informare a publicului și garanție a unei societăți democratice și libere. Oamenii vor să țină pasul cu cele mai noi informații, mai ales în momente în care unitatea colectivă poate face diferența, precum pandemia, conflictele de securitate și efectelor acestora. 
 Pe fondul diversificării canalelor de comunicare în mediul online și într-o societate tot mai dezbinată de fenomenul de fake-news și dezinformare, oamenii din presă au o misiune și mai dificilă, cu responsabilități din ce în ce mai mari. 
La nivelul societății din România, avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului. Activitatea de jurnalist, cu toate valențele sale, are în sine și un rol de formator al societății. Apreciez munca acestor oameni, cu toată complexitatea pe care o implică, în reflectarea acțiunilor și măsurilor guvernamentale. Contactul cu problemele care îi preocupă pe cetățeni și eforturile noastre la nivel instituțional în direcția creșterii transparenței în administrația publică, misiuni importante asumate de Guvernul României, pot fi susținute doar printr-o informare echidistantă, responsabilă și de bună-credință a publicului, cu sprijinul mass-media.
Ziua Mondială a Libertății Presei este dedicată anul acesta importanței pe care o au presa și libertatea de exprimare pentru conștientizarea pericolelor pe care le implică schimbările climatice, un fenomen care vedem că ne afectează din ce în ce mai mult, la scară largă, dar pe care avem puterea să îl combatem prin corecta noastră informare, iar presa joacă un rol foarte important în acest sens. 
Indiferent de natura subiectelor pe care jurnaliștii le abordează, efortul lor rămâne în slujba cetățenilor și ai binelui societății în general. 
Le doresc tuturor jurnaliștilor, tuturor reprezentanților mass-media, să-și exercite profesia cu bună-credință și să găsească întotdeauna calea de a duce informația corectă în casele oamenilor. 
La mulți ani!

Marcel Ciolacu,
Prim-ministru al României

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe