Ministerul Turismului oferă consultanţă privind înfiinţarea a opt OMD&uri regionale până în decembrie 2023

11 luni în urmă 194

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat la Constanţa, că o echipă a ministerului se deplasează în ţară pentru a acorda consultanţă administraţiilor locale şi operatorilor din turism.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat marţi, la Constanţa, că o echipă a ministerului se deplasează în ţară pentru a acorda consultanţă administraţiilor locale şi operatorilor din turism, astfel încât până la sfârşitul anului viitor să se înfiinţate opt Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD).

Cadariu a spus că deşi legislaţia privind înfiinţarea OMD-urilor a fost adoptată în urmă cu aproximativ 10 ani, din păcate nu au fost elaborate şi normele de aplicare a acesteia.
"Am avut o prevedere în Ordonanţa 58 de înfiinţare a OMD-urilor adoptată undeva acum vreo 10 ani, din păcate în tot acest interval nu au fost norme de aplicare, nu a apărut hotărârea de guvern. Pe de altă parte, noi avem jalon PNRR constituirea OMD-urilor regionale. Ăsta este motivul pentru care am făcut acel grup de lucru la începutul anului şi după două, trei luni de zile am putut da forma finală a modificărilor la Ordonanţa 58 şi legislaţia primară a fost adoptată. Acum două, trei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru cu normele de aplicare şi din acel moment abia putem discuta despre constituirea OMD-urilor indiferent de nivelul lor - local judeţean, regional şi OMD-ul naţional", a declarat ministrul Turismului, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, constituirea OMD-urilor regionale trebuie finalizată până în decembrie 2023.
"De asemenea, noi avem drept ţintă în PNRR decembrie 2023 pentru înfiinţarea celor opt OMD-uri regionale. Pornind de la acest aspect, în ultimele trei, patru săptămâni, o echipă a ministerului face deplasări în teritoriu, în toate cele opt viitoare OMD-uri regionale pentru a acorda consultată atât administraţiilor locale, cât şi operatorilor din turism, în constituirea acestor OMD-uri", a mai spus Cadariu.
Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, participă, la Constanţa, la o şedinţă de lucru, având ca temă operaţionalizarea OMD-urilor - o reformă pentru industria turismului şi totodată un jalon asumat prin PNRR, la care participă reprezentanţi ai autorităţile locale, asociaţiilor, organizaţiilor şi patronatelor de profil.
În această dimineaţă a avut loc o şedinţă de lucru în Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. Subiectul principal a fost dezvoltarea plajelor turistice. La şedinţă au participat printre alţii Ministrul Mediului Tanczos Barna, preşedintele CJC, Mihai Lupu, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac şi prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe