Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei

9 luni în urmă 116

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Pe timpul întâlnirii au fost abordate o serie de teme de interes comun ce au vizat, în principal, evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, context în care ministrul Apărării Naţionale a reiterat solidaritatea şi susţinerea fermă a României pentru integritatea, suveranitatea, securitatea şi aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei.
În acelaşi context, a fost menţionată "preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, fiind remarcate, totodată, solidaritatea euroatlantică, la nivelul NATO şi UE, în condamnarea acţiunilor cu potenţial destabilizator, precum şi solicitarea renunţării la acest tip de comportament, de escaladare şi revenirea la dialogul diplomatic".
Totodată, menţionează MApN, în cadrul discuţiilor au fost abordate şi subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării, fiind confirmat sprijinul pentru eforturile ţării vecine de consolidare a capacităţii de apărare.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe