Papa Francisc îi cere unui cardinal italian să îşi asume o misiune de pace pentru Ucraina

11 luni în urmă 60

Papa Francisc i-a cerut cardinalului italian Matteo Zuppi să îşi asume o misune de pace, în încercarea de a pune capăt războiului din Ucraina, a anunţat sâmbătă Vaticanul.

Papa Francisc i-a cerut cardinalului italian Matteo Zuppi să îşi asume o misune de pace, în încercarea de a pune capăt războiului din Ucraina, a anunţat sâmbătă Vaticanul, conform agenţiei Reuters, citat de Agerpres.

Zuppi, în vârstă de 67 de ani, este preşedintele conferinţei episcopilor din Italia.
Suveranul pontif s-a referit la intenţia de a lansa o misiune de pace pentru Ucraina luna trecută, la întoarcerea dintr-o vizită în Ungaria. El nu a dat însă detalii concrete despre iniţiativă, declarând presei că "este o misiune în curs, dar nu este încă publică. Atunci când va fi publică, o voi dezvălui".
Conform unui comunicat al Vaticanului, cardinalul Zuppi va încerca "să contribuie la reducerea tensiunilor în conflictul din Ucraina, cu speranţa - la care Sfântul Părinte nu a renunţat niciodată - de a începe astfel procese de pace".
O sursă diplomatică din statul papal a declarat agenţiei Reuters că Zuppi va încerca să se întâlnească separat cu preşedinţii ucrainean şi rus, Volodimir Zelenski, respectiv Vladimir Putin.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe