Părintele Calistrat Chifan nu mai are voie să slujească

10 luni în urmă 170

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost suspendat din activitatea preoțească pe durata cercetărilor, a anunțat, luni, pr. Constantin Sturzu.

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost suspendat din activitatea preoțească pe durata cercetărilor, a anunțat, luni, pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Conform acestei decizii a ierarhilor BOR, preotului îi este interzis să săvârșească liturghii, spovedanii sau orice fel de activități pe care le conferă taina preoției până la ridicarea acestei interdicții.
În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a transmis reprezentantul BOR.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe