Participarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, la inaugurarea noului Pavilion pentru Pregătire Integrată “Neagoe Basarb”

11 luni în urmă 122

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, luni, 10 octombrie a.c., la ceremonia de inaugurare a noului Pavilion pentru Pregătire Integrată „Neagoe Basarab” din cadrul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen, proiect care vizează îmbunătățirea condițiilor de pregătire a cursanților.

„Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen a avut o contribuție semnificativă la îndeplinirea sarcinilor MAI legate de aderare, iar misiunea dumneavoastră nu se va încheia nici după ce România va deveni stat Schengen. Nu am spus «dacă», ci «după», pentru că eu am convingerea că nu suntem departe de atingerea acestui obiectiv”, a subliniat ministrul afacerilor interne.

La nivelul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen sunt organizate cursuri de formare inițială și de pregătire continuă pentru personalul MAI dar și pentru angajați ai altor structuri din sistemul de ordine publică și securitate națională ori instituții publice.

Pregătirea personalului constituie una dintre prioritățile instituționale asumate de MAI, astfel că îmbunătățirea condițiilor de pregătire pentru specialiști care să se asigure că totul este în regulă din punct de vedere tehnic survine firesc, inclusiv în contextul obiectivului strategic de aderare a României la Spațiul Schengen.

„Aderarea la Spațiul Schengen este o prioritate pentru România. După finalizarea evaluărilor tehnice din 2011 România rămas pe deplin angajată în aplicarea tuturor obligațiilor legislative care decurg din aquis-ul Schengen, ceea ce a necesitat eforturi constante, investiții semnificative precum cea pe care o inaugurăm astăzi. În toată această perioadă România a fost un susținător puternic al consolidării Spațiului Schengen. Nu există niciun dubiu că România a acționat exemplar și și-a dovedit pe deplin solidaritatea și angajamentul pentru Uniunea Europeană în toți acești ani, culminând cu acțiunile exemplare din ultimul an, în gestionarea crizei umanitare și de securitate din Ucraina. (…) trebuie să existe un echilibru între obligațiile pe care și le asumă fiecare stat membru al Uniunii Europene și drepturile de care beneficiază”, a subliniat ministrul Lucian Nicolae Bode.

Pavilionul pentru pregătire integrată „Neagoe Basarab” este proiectat prin utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu, având incluse: un poligon de tragere virtuală, bibliotecă, sala de lectură și internet, sală de specialitate multimodală, laborator de informatică, amfiteatru, săli pentru organizarea grupurilor de lucru și birouri pentru asigurarea traducerilor simultane, fiind dotat inclusiv cu echipamente pentru persoanele cu nevoi speciale.

Valoarea totală a investiției a fost de 7,5milioane de lei, sursa de finanțare fiind exclusiv bugetul de stat.


Alte articole:

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe