Peste 26.000 de angajați MAI angrenați să intervină pentru gestionarea efectelor meteorologice și a activităților zilnice specifice

5 luni în urmă 66

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice manifestate în cursul nopții în 40 de localități din 15 județe ((BC, BN, BZ, CJ, DB, GL, GR, HR, IS, IF, MH, PH, SJ, TL și VS) și mun. București, pentru evacuarea apei din 24 case, 6 anexe, 3 blocuri de locuințe, 33 curți, 74 beciuri/subsoluri dintre care 8 la instituții publice (1 secție de poliție, 1 ITM, 1 Penitenciar, 1 Centrul Regional de Transfuzie, 1 CFR, 1 Centru de Zi Sf. Maria și 2 licee), 22 străzi, cât și pentru degajarea a 90 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 20 case, 2 anexe și 34 autoturisme.

În județul Bistrița-Năsăud, loc. Ardan s-a intervenit pentru refacerea unui drum comunal afectat de o viitură formată pe râul Ardan, aproximativ 20 gospodării au fost izolate rutier.

La nivel național, nu au fost înregistrate victime, iar toate intervențiile au fost finalizate.

În ultimele 24 de ore:

569 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic

131 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni

25.234 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale

Principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne:

prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel; creșterea gradului de siguranță rutieră; acordarea asistenței medicale de urgență; supravegherea și controlul frontierei de stat.

Evenimente la care au intervenit efectivele MAI: 5.728

evenimente pentru menținerea ordinii publice: 3.541 situații de urgență: 2.167

Ordine și siguranță publică

Posibile infracțiuni semnalate: 908 Autori de infracțiuni prinși în flagrant: 131, care au săvârșit 130 de fapte penale Persoane urmărite depistate: 7 Persoane care au primit măsuri preventive: 71 Fapte care au perturbat ordinea publică: 7.964 Valoare amenzi aplicate: aproape 5,4 milioane de lei

Intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. Eforturile de menținere a ordinii și siguranței publice au dus la identificarea și sancționarea a numeroase fapte penale și contravenții, contribuind astfel la creșterea siguranței cetățenilor.

Verificări cu aplicația eDAC

În ultimele 24 de ore, 25.234 verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale

Alerte semnalate de eDAC: 32

Câteva exemple:

Persoane căutate (dispărute): 5 Persoane căutate pentru proceduri judiciare: 4 Obiecte căutate: 6

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 569 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Permise reținute:

Consum de alcool: 56 Consum de droguri/substanțe interzise: 9

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 278 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 278 de autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Peste 3.500 de polițiști de frontieră au acționat cu 914 de mijloace de mobilitate, din care 2.115 la supravegherea frontierei și 1.297 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

Au fost supuse controalelor, astfel:

persoane controlate la frontiere: 113.722 cetățeni ucraineni controlați: 15.768 mijloace de transport controlate: 23.124

În urma controalelor efectuate au rezultat:

cetățeni străini respinși la intrare: 35 cetățeni respinși la ieșire: 14

Au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 30.607 lei.

Au fost constatate 40 de infracțiuni, din care 11 la controlul frontierei, 2 la supravegherea frontierei și 27 în zona de frontieră.

S-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.205 lei.

 Concluzie: Activitatea la frontiere a fost intensă, cu un număr mare de persoane și vehicule controlate, contribuind la securitatea națională.

Misiuni de asistență medicală: 1.286 Misiuni de stingere incendii: 69 Misiuni de descarcerare: 1 Persoane salvate: 6

Concluzie: Intervențiile rapide ale pompierilor și salvatorilor au prevenit tragedii și au salvat vieți.

11 aeronave au fost ridicate de la sol, pentru:

misiuni aero-medicale / S.M.U.R.D. misiuni de monitorizare a traficului rutier misiuni de supraveghere a frontierei de stat.

Misiunile aero-medicale și de supraveghere au jucat un rol crucial în răspunsul rapid la urgențe. În urma acestora, piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvate 9 persoane.

Servicii publice pentru cetățeni

Au fost eliberate 2.704 permise de conducere și au fost înmatriculate 5.539 de vehicule.

De asemenea, 2.008 persoane au susținut examenul pentru obținerea permisului de conducere:

         – 929 la proba teoretică

         – 1.079 la proba practică

În ultimele 24 de ore, au fost emise 6.449 de pașapoarte simple electronice, 452 de pașapoarte simple temporare și 657 de documente pentru cetățenii străini.

Pentru 116 persoane a fost suspendat dreptul la liberă circulație ca urmare a comunicărilor instanțelor de judecată. Au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.760 de lei.

Reamintim că cetățenii pot obține on-line cazierul judiciar și istoricul sancțiunilor rutiere, iar programarea la permise, înmatriculări și pașapoarte se poate face on-line.

Imigrări și situație cetățenilor din Ucraina

Cetățeni străini depistați cu ședere ilegală: 18 Cetățeni ucraineni solicitând azil: 4.478 Permise de ședere pentru protecția temporară: 165.760 din care 148 în ultimele 24 de

   ore

Grad total de ocupare al centrelor de cazare IGI: 25,8%

Concluzie: Eforturile de gestionare a fluxului migratoriu și de sprijinire a cetățenilor ucraineni au continuat, oferind protecție și asistență adecvată.

Tags

Poliția Română 

Jandarmeria Română 

Poliția de Frontieră 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență 

Inspectoratul General pentru Imigrări

Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne 

*

**

Ministerul Afacerilor Interne acționează pentru protejarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului, apărarea proprietății publice și private, protecția civilă și gestionarea situațiilor de urgență, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea regimului juridic la frontierele de stat, gestionarea statutului juridic al străinilor și îndeplinirea altor atribuții potrivit legii.


Alte articole:

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe