Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în Constanța

7 luni în urmă 99

Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța.

Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța.

Prin această achiziție, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.
Insulele ecologice dispun de un sistem de gestiune/server de date cu soft de înregistrare și monitorizare (rapoarte privind accesul utilizatorilor identificați, etc.), sunt conectate atât la curentul electric cât și la panourile solare. 
Identificarea utilizatorului poate fi făcută pe baza unui card cu coduri QR, existând posibilitatea de autorizare sau blocare a unui utilizator de a folosi insula ecologică. 

Persoanele fizice din asociațiile de proprietari situate în proximitatea celor 14 insule ecologice digitalizate vor primi în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice.
Deocamdată, insulele ecologice digitalizate nu sunt funcționale. 
Cele 14 insule ecologice din municipiul Constanța sunt amplasate în următoarele locații: Bd. 1 Mai Vechi nr. 41, Str. Farului/bd. Lăpușneanu, Str. Zefirului / Viorelelor, Aleea Câmpinei nr.15, Str. Unirii 77, Str. Belvedere / Str. Trapani, Str. Piața Chiliei, Stradela Basarabi, Str. Cișmelei /H.Agarici, Str. Poet Alexandru Gherghel, Str. Grozești, Parc Dragoslavelor, Str. Liliacului/str. Serg.Grindeanu, Str. Tulcei și Str. Albatros.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe