Recep Erdogan și&a declarat victoria la alegerile prezidențiale din Turcia

10 luni în urmă 55

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a revendicat duminică după-amiază victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în timp ce continuă numărarea voturilor.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a declarat victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, duminică, după al doilea tur de scrutin, și susține că el și administrația sa vor fi „demni de încrederea” cetățenilor, transmite Euronews.

Conform acestor rezultate, după numărarea a 99% din buletinele de vot, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,1% din voturi, iar adversarul său Kemal Kiliçdaroglu 47,9%.
„Aș dori să le mulțumesc cetățenilor care au mers la urne și și-au exprimat votul. Aș dori să mulțumesc poporului nostru pentru că ne-a dat responsabilitatea de a guverna țara pentru următorii cinci ani. Vom fi demni de încrederea voastră”, a declarat Erdogan, cu al treilea mandat prezidențial la orizont.
"Naţiunea noastră ne-a încredinţat responsabilitatea de a guverna pentru următorii cinci ani", a spus Erdogan, vorbind în faţa simpatizanţilor săi pe plafonul unui autobuz în faţa reşedinţei sale spre care se îndreaptă o mulţime entuziastă.
"Ne vom respecta promisiunile făcute poporului", a asigurat el, remarcând totodată că "aceste alegeri au demonstrat că nimeni nu poate ataca realizările acestei ţări".
Deşi confruntat cu un context nefavorabil dat de inflaţia galopantă, cutremurul din februarie soldat cu peste 50.000 de morţi şi relaţiile tensionate cu Occidentul, care dorea o victorie a lui Kiliçdaroglu, plus erodarea sa la putere, Erdogan şi-a păstrat totuşi un nivel suficient de popularitate care îi permite acum obţinerea unui al treilea mandat prezidenţial.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe