Regele Charles al III&lea: Invazia rusă din Ucraina ameninţă securitatea Europei

11 luni în urmă 69

Regele Charles al III-lea a atras atenţia asupra ameninţării pe care invazia rusă din Ucraina o reprezintă pentru securitatea Europei şi valorile noastre democratice, într-un discurs în faţa deputaţilor germani.

Regele Charles al III-lea a atras atenţia joi asupra "ameninţării" pe care invazia rusă din Ucraina o reprezintă pentru securitatea Europei şi "valorile noastre democratice", într-un discurs istoric în faţa deputaţilor germani, relatează AFP.

"Însă lumea nu a stat deoparte fără a face nimic", a adăugat suveranul britanic, subliniind "rolul major" asumat de ţara sa şi de Germania în sprijinul pentru Kiev, în special pe plan militar.
El a salutat livrările de arme grele către Ucraina ale Germaniei, o ţară profundă pacifistă după ororile nazismului şi care a ezitat mult timp să facă acest pas.
"Decizia Germania de a oferi Ucrainei un mare ajutor militar este curajoasă, importantă şi binevenită", a spus regele Charles al III-lea.
"Suntem bulversaţi de distrugerile teribile (din Ucraina), dar putem avea curaj din unitatea noastră", a subliniat suveranul, vorbind în germană în cea mai mare parte a timpului.
Charles al III-lea, rege din septembrie, este primul monarh care le vorbeşte în Bundestag deputaţilor germani. Aceştia l-au aplaudat îndelung.
Însoţit de regina consoartă Camilla, el efectuează în Germania prima sa vizită în străinătate ca suveran.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe