Rușii au distrus o importantă biserică din Ucraina. Moscova dă vina pe naționaliștii ucraineni

9 luni în urmă 116

Cea mai mare biserică de lemn din Ucraina a fost cuprinsă de flăcări în urma unui bombardament al trupelor rusești.

Cea mai mare biserică de lemn din Ucraina a fost cuprinsă de flăcări în urma unui bombardament al trupelor rusești. Lavra Sviatohirsk, aflată în localitatea Sviatohirsk, situată în estul Ucrainei, e mistuită de flăcări în urma unui atac al rușilor.

Ofițerul ucrainean Iuri Kocevenko a anunțat, sâmbătă, că Biserica Tuturor Sfinților din orașul Sviatohirsk, regiunea Donețk, a fost cuprinsă de flăcări, după un atac al trupelor invadatoare ruse.
"Încă o crimă a barbarilor ruși, care nu au nimic sacru" - a scris militarul pe o rețea socială.
Informația a fost confirmată de Biserica Ortodoxă Ucraineană-Patriarhia Moscovei. "Din cauza ostilităților, un incendiu de amploare a izbucnit în Schitul Tuturor Sfinților de pe teritoriul Lavrei Sfintei Adormiri din Sviatohirsk. Flăcările au cuprins complet templul" - se arată în mesajul Bisericii.
Schitul Tuturor Sfinților din Sviatohirsk a fost construit în 1912 și este cea mai mare biserică de lemn din Ucraina. 

The main temple of the Sviatohirsk Lavra, a shrine of the Orthodox world that has become a shelter for the refugees is on fire after ???????? attack. A real devilish grin of the "Russian barbaric world", for which nothing is sacred. ???????? will drive the devil back behind the Iron Curtain. pic.twitter.com/DtxPsf9qc6

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) June 4, 2022


Ziarul Korrespondent amintește că, pe 1 iunie, Rusia a bombardat Lavra Sfintei Adormiri din Sviatohirsk, patru persoane fiind ucise în urma atacului. Persoanele decedate erau călugări și călugărițe. Alte patru persoane au fost grav rănite.
Deloc o surpriză, Ministerul rus al Apărării acuză trupele ucrainene „naționaliste” de distrugerea mănăstirii din lemn.
„Pe 4 iunie, în timpul retragerii din orașul Sviatogorsk al Republicii Populare Donețk a unităților Brigăzii 79 de asalt aeropurtat a Forțelor Armate ale Ucrainei, naționaliștii ucraineni au incendiat mănăstirea de lemn a Tuturor Sfinților din Sfânta Lavră Adormirea Maicii Domnului din Sviatogorsk”, se spune în comunicatul armatei ruse. Ministerul Apărării din Federația Rusă a precizat că, potrivit informațiilor primite de la locuitorii din zonă, în structura de lemn a mănăstirii s-a tras cu muniție incendiară cu o mitralieră de calibru mare montată pe o mașină blindată ucraineană Kozak.
UPDATE 18:36 Patru persoane au fost ucise, iar alte patru rănite în urma atacului lansat de ruși asupra mănăstirii, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de The Kyiv Independent.
El a spus că aproximativ 300 de persoane, inclusiv 60 de copii, se adăposteau în mănăstire și a cerut UNESCO să excludă Rusia din organizație, ca răspuns la atacurile sale asupra patrimoniului cultural din Ucraina.
Mănăstirea era construită în 1526 și este afiliată Patriarhiei Moscovei, condusă de Patriarhul Kirill, aliat al președintelui Vladimir Putin și susținător al armatei ruse, notează BBC.

The wooden 1912 church of the monastery of Sviatohirsk Lavra in Donetsk Oblast is burning because of a Russian attack, officer of the????????95 brigade Yuriy Kochevenko said.

The church belonged to the Moscow Patriarchate which said the air attack caused fire. https://t.co/he7Hzy3x71 pic.twitter.com/0xqOvPiv94

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) June 4, 2022
Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe