Se înființează Organizația de Management al Destinației Constanța&Mamaia

9 luni în urmă 108

Viceprimarul Ionuț Rusu a organizat o nouă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri pentru stabilirea unui consens privind constituirea Organizației de Management al Destinației Constanța-Mamaia.

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a organizat astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri pentru stabilirea unui consens privind constituirea Organizației de Management al Destinației Constanța-Mamaia.

Din grupul de lucru fac parte Asociația Patronală RESTO, Organizația Patronală Mamaia-Constanța și Patronatul Marea Mamaia-Constanța.

Tema principală a discuțiilor a fost analiza prevederilor draft-ului de statut al viitoarei Organizații de Management al Destinației Mamaia-Constanța. S-a discutat și despre necesitatea urgentării demersurilor pentru constituirea la nivel local a OMD Mamaia-Constanța, prin elaborarea și implementarea de strategii de promovare, cu scopul de a veni în sprijinul dezvoltării și promovării destinației turistice.

„Potențialul turistic al orașului Constanța și al stațiunii Mamaia merită să fie valorificat. De-a lungul timpului au fost realizate numeroase strategii de promovare și dezvoltare, dar majoritatea nu s-au concretizat. Suntem deschiși oricăror recomandări venite din partea reprezentanților mediului privat pentru creionarea viitorului statut al organizației. Împreună vom asigura o abordare unitară care să garanteze reușita parteneriatului public-privat”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

De asemenea, s-a stabilit de comun acord ca municipalitatea să transmită, în cel mai scurt timp, o variantă a draft-ului de statut către toate organizațiile patronale interesate de a participa, alături de Primăria Municipiului Constanța, în calitate de membru fondator la constituirea OMD, urmând ca acestea să comunice eventuale propuneri/observații/completări la prevederile draft-ului de statut.

Documentul conține prevederi referitoare la scopurile și obiectivele organizatiei, contribuții ale membrilor fondatori la constituirea patrimoniului inițial al organizației, cotizații, sediul social, reprezentanți în organele de conducere, administrare și control ale asociației.  

Înainte de a fi supus spre aprobare Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind aprobarea statutului Asociației Organizația de Management al Destinației se va afla în consultare publică, în conformitate cu art.7 din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe