Stațiunea Peștera&Padina, un loc de poveste cu peisaje și locații ce merită văzute

10 luni în urmă 81

Există o mulțime de locuri uimitoare în România care, prin frumusețea lor, te fac să te îndrăgostești de natură și de tot ceea ce îți poate oferi ea.

Există o mulțime de locuri uimitoare în România care, prin frumusețea lor, te fac să te îndrăgostești de natură și de tot ceea ce îți poate oferi ea, uitând de cotidian și de grijile zilnice, lăsând libere visele și cheful de libertate. 

Un astfel de loc aparte este Stațiunea Peștera - Padina, singura stațiune de interes turistic național, înconjurată de un parc natural - Parcul Natural Bucegi. Colț de rai, unde sănătatea dobândește noi valențe, aer, apă, natură, totul fiind pentru suflet și pentru copilul din tine.
Se spune că pentru 7 nopți dormite la Peștera Padina, se câștigă o zi din viața fiecărui om care experimentează beneficiile acestei stațiuni aflate la 1600 m altitudine, loc magic unde nu ajungi foarte ușor, dar nici foarte greu, frumusețea locurilor risipind orice urmă de oboseală.

Nu voi aminti despre accesul în stațiune, acest lucru poate fi găsit online, la o simplă căutare, însă drumul este asfaltat, facil, chiar dacă pe anumite porțiuni devine mai anevoios, mai periculos, dar și mai spectaculos.

Pentru 1600 metri, este uimitor că s-a terminat asfaltarea acestei șosele, cu ani în urmă exista un drum negru care punea probleme șoferilor și era un chin pentru mașini. Sunt unii care critică asfaltarea drumului către centrul geometric la Bucegilor, dar ținând cont de înmulțirea turiștilor care urcă la Babele, Vârful Omu, Sfinx sau merg către Moieciu, Zănoaga, Cheile Tătarului, asfaltarea era obligatorie, poate și din punct de vedere al siguranței lor. Ambulanța, Salvamontul, pompierii, etc. ajung mult mai ușor acolo unde este nevoie, pentru că asfaltul înseamnă viață!

Practic, stațiunea Peștera-Padina este împărțită în trei zone distincte, iar planul urbanistic zonal va ține cont de specificul fiecărei secțiuni în parte, zona Bolboci-Zănoaga fiind destinată campării, inclusiv pentru auto-rulote cu toate amenajările necesare. Zona a doua, Padina este destinată unităților de cazare tip vilă și pensiune, iar a treia zonă mai înaltă, Peștera, pentru hoteluri de 3, 4 și 5 stele. Se dorește un total de 3000 locuri de cazare.

Turiștii care ajung în zonă, se pot bucura de impunătoarea peștera Ialomiței, poate cel mai vizitat obiectiv turistic din Dâmbovița, locul unde spectacolul naturii dobândește aspecte fantastice, spectaculoase, la granița dintre real și poveste. Fiecare sală, fiecare grotă are câte o legendă, iar acest lucru captivează fiecare turist care vizitează cei 400 metri amenajați pentru vizită.

Lângă peșteră se află  Mănăstirea Peștera, a cărei piatră de temelie a fost pusă de către Mihnea Vodă cel Rău în sec al XVI-lea.

De aici se pleacă către Vărful Omu, Babele, Sfinx, Crucea Eroilor Caraiman, Moieciu, Zănoaga, Cheile Tătarului, Bolboci Padina, Cabanele de pe șaua Bucegilor, Fundata, etc. Practic, este veritabil un hub pentru excursii oriunde în Parcul Natural Bucegi și nu numai.

Cu ocazia Infotripului BiBi Touring, singurul touroperator care vinde exclusiv vacanțe oriunde în România, am fost oaspetele unui loc de poveste numit Hotel Peștera 4*.
Nu cred că existe român care să nu cunoască acest hotel, fie din experiența personală, fie din mediul online sau de pe vechile ilustrate din perioada comunistă. Hotelul renovat complet, reclasificat binemeritat la 4*, cu servicii de top internaționale, cu atenție la detalii, zâmbet și mult profesionalism.

Pentru a aduce o notă personală, este unul dintre puținele hoteluri unde m-am simțit cu adevărat turist, respectat iar pe gazde le-am văzut prieteni încă din primul moment. Nu poți spune la multe hoteluri asta, deși mi-aș dori. Am intrat turist și am plecat prieten cu dorința arzătoare de a reveni cât mai curând...Sunt atât de multe lucruri de văzut, un simplu weekend nu este suficient. 

Hotelul pune accent pe sustenabilitate, energie verde, încurajează interacțiunea dintre om și natură, sunt disponibile stații de încărcare pentru mașinile electrice, panourile solare sunt deja parte activă din instalațiile hotelului. Noul hotel de 5* se construiește pe o structură specială din metal, va avea o piscină din inox care va face față șocului unei temperaturi exterioare de -20 grade la o apă încălzită de +36 grade. 

Noile camere ale hotelului vor avea dimensiuni între 40 mp pentru o dublă și 100-120 metri, pentru apartament, cu paturi pe mijloc, astfel încât dimineața, să te poți bucura de magia Bucegilor.
Rămân destul de multe lucruri de făcut, de la străzi amenajate și până la pârtii de schi, școli pentru sporturi de iarnă și locuri de relaxare în mijlocul naturii. Sunt optimist, pentru că am cunoscut oameni determinați să facă treabă și să ne ofere bucurie.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe