Stoltenberg doreşte continuarea discuţiilor despre livrarea de avioane de luptă occidentale pentru Ucraina

11 luni în urmă 90

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei, transmite DPA.

Înalta oficialitate NATO şi-a exprimat punctul de vedere înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, organizată la baza militară americană de la Ramstein, în Germania.
Stoltenberg a subliniat că acum este mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta de o potenţială aderare a acestei ţări la NATO.
"Dacă Ucraina nu se impune ca naţiune independentă suverană în Europa, atunci nu are niciun sens să discutăm despre aderare", a explicat Jens Stoltenberg.
Până în prezent, Ucraina a primit de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică, însă Kievul a solicitat avioane de luptă occidentale. Acestea ar putea fi avioane modelul F-16, construite în Statele Unite.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe