Tăriceanu, achitat de ICCJ într-un dosar de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale

9 luni în urmă 413

Călin Popescu Anton Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale.

Călin Popescu Anton Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) marți, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale, într-un dosar trimis în judecată de Parchetul General, în decembrie 2020.

Fostul premier a fost acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta din urmă avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

În acelaşi dosar a fost achitat şi fostul senator Cristian Marciu, însă decizia nu este definitivă, informează Agerpres.

Decizia instanţei vine după ce procurorul de şedinţă desemnat în acest caz, Irina Kuglay, a solicitat, la ultimul termen de judecată din 9 noiembrie, achitarea lui Tăriceanu pe motiv că textele de lege în baza cărora fostul preşedinte al Senatului a fost trimis în judecată „generează confuzie”.

Potrivit unor surse judiciare, Kuglay a luat această decizie fără a se consulta cu procurorii care au făcut ancheta în acest caz, iar Parchetul General a lăsat să se înţeleagă că va ataca decizia instanţei, mai precizează sursa citată.

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în Guvernul Tudose este avocatul care l-a apărat pe Tăriceanu.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe