Transport public ecologic, gratuit pentru turiști și localnici, în Mangalia și stațiuni

10 luni în urmă 162

Primăria Mangalia a anunțat că începând cu 1 august va oferi, cu autobuze electrice, transport gratuit atât localnicilor, cât și turiștilor aflați în stațiunile din sudul litoralului.

Primăria Mangalia a anunțat că începând cu 1 august va oferi, cu autobuze electrice, transport gratuit atât localnicilor, cât și turiștilor aflați în stațiunile din sudul litoralului, informează ct100.ro.

Municipalitățile vor scoate de luni pe traseu autobuze electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri europene, ca să deservească atât în interiorul localității, cât și în stațiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp.
Odată cu implementarea acestei inițiative, Mangalia va deveni prima localitate din județul Constanța care oferă localnicilor și turiștilor transport gratuit, cu autobuze ecologice.
„Pe toată perioada sezonului estival, turiștii aflați în vacanță, în sudul litoralului, pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel sau între stațiuni și oraș. După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în stațiunile Mangaliei, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulți turiști în această zonă a litoralului”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian, notează sursa menționată anterior.
Gratuitatea în mijloacele de transport urmează să fie valabilă până la finalizarea proiectului, în decembrie 2023. Chiar și așa, edilul orașului a anunțat că va propune Consiliului Local adoptarea unei Hotărâri prin care să se asigure gratuitatea transportului public și după acea dată.
Conform graficului de circulație, afișat în fiecare stație de autobuz, acestea vor circula, într-o primă etapă, doar în timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe