Zboruri charter pentru turiştii din Israel care vin pe litoralul românesc, din 26 iunie

5 luni în urmă 67

Din 26 iunie încep cursele charter, o data pe săptămână, timp de 11 săptămâni. Pachetul de vacanță este estimat la 1000 de euro pentru o vacanță de o săptămână pe litoralul românesc.

Din 26 iunie încep cursele charter, o data pe săptămână, timp de 11 săptămâni. Pachetul de vacanță este estimat la 1000 de euro pentru o vacanță de o săptămână pe litoralul românesc.

Asociația Patronala Resto Constanța a organizat, miercuri, o conferința de presă de lansare a zborurilor charter Tel Aviv – Constanța – Tel Aviv, operate de Compania aeriană Hi Sky, pentru turoperatorul TLV Booking Agency (membru al Asociației Patronale RESTO Constanța). 

La eveniment au fost prezenți: Excelența Sa, Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România, Mihai Lupu - Președintele Consiliului Județean Constanța, Corina Martin – Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România și Președinte de onoare Resto Constanța, Mares Caravan – Managing Director HI SKY, Meidan Butnaru– proprietar TLV Booking Agency, Sorin Lucian Ionescu - Președintele Comunității Evreilor din Constanța.
Președintele de onoare al Asociației Patronale Resto Constanța Corina Martin a subliniat importanța promovării pe piața din Israel. De asemenea, Asociația Resto va propune două proiecte Organizației de Management a Destinației Constanța – Mamaia: realizarea de broșuri informative în ebraică și participarea la târgul de turism din Tel Aviv. Potrivit Corinei Martin, aceste zboruri – pornite inițial în 2013, sunt reluate din această vară, din luna iunie, subliniind faptul că turiștii israelieni sunt consumatori, fiind adepți, de exemplu, ai grădinilor zoologice, interzise în Israel. Aproximativ 3.000 de turiști din Israel sunt preconizați că vor ajunge pe litoralul românesc în următorul sezon estival. 

"Asociația Litoral Delta Dunării, de care vă amintiți, s-a implicat prin a încheia contracte de promovare cu televiziuni din Israel. Am fost atunci la Tel Aviv și am făcut ceea ce trebuie pentru a ajuta ca acest charter să pornească. Am pornit, în primul an, cu un zbor pe săptămână și, în 4 ani, în urma susținerii pe care noi am acordato și a contractelor de promovare pe care le-am derulat, am ajuns la patru zboruri pe săptămână. Patru zboruri pe săptămână au însemnat, la un moment dat, în ultimă vară de operare, undeva spre 30 de milioane de euro, venituri pentru operatorii hotelieri din destinația Litoral. Iată cum un ajutor dat atunci când puteam, practic, să vorbim de a aduce sau de a nu aduce deloc turiști israelieni, pe litoral s-a dovedit a fi un beneficiu foarte mare pentru destinația noastră. Ne întoarcem astăzi, după o absență acestor zboruri charter, și dăm această veste – începând din 26 iunie vom avea un zbor pe săptămână, timp de 11 rotații. Asta înseamnă 11 săptămâni. Avioanele care vor ateriza pe Aeroportul Kogălniceanu, în premieră, iată, sunt avioane mari ale companiei Hi Sky. Vom avea undeva la 2.500 spre 3.000 de turiști israelieni în vacanță pe litoral. Aceasta este cifra pe care o calculăm şi o estimăm, iar pachetul de vacanță este estimat undeva la 900 – 1.000 euro pentru o persoană, o vacanță de o săptămână pe litoralul românesc", a declarat Corina Martin.
Sejurul mediul costă circa 900 de euro și include cazare, mic dejun și cină. Fiecare turist mai cheltuie însă în medie 100 de euro pe zi. Sejurul va fi de șapte zile, așa că vorbim despre circa 1,7 milioane euro care vor fi cheltuiți direct aici. Israelienilor le place să meargă la Delfinariu, de pildă (care este interzis acolo), să facă excursii în București, în Deltă. Cu siguranță că au pe ce cheltui banii aici.

"Sperăm ca prin acest program să avem din nou un început bun după perioada de Covid. Intenționăm să aducem turiști cu familii din Israel pe sejururi de 7 zile pe litoralul românesc. Un astfel de sejur va costa aproximativ 900 – 1000 de euro de persoană, cu mic dejun și cină incluse. Ei vor fi cazați în Mamaia Nord. Pe o singură cursă vor fi exclusiv turiști din Israel. Pe o singură cursă vor fi 220 de persoane" a declarat Meidan Butnaru, proprietar TLV Booking Agency. 

Prezenți la eveniment, atât ambasadorul Israelului cât și președintele CJC, Mihai Lupu, au salutat această inițiativă ce vizează, în primul rând, dezvoltarea relațiilor economice între cele doua țări.
"Salut lansarea zborurilor charter pe ruta Tel Aviv – Constanţa – Tel Aviv, operate de compania naţională HISKY, pentru touroperatorul TLV Booking Agency – membru al Asociaţiei RESTO, eveniment la care am participat astăzi alături de Excelenţa Sa, domnul Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România. Deschiderea acestei linii aeriene reprezintă o oportunitate extraordinară pentru ca turiștii din Israel să descopere Constanța, o destinație de vacanță de top, un mix extraordinar între mare și plajă, cultură, istorie, religie și agrement. Turismul reprezintă o ramură strategică pentru dezvoltarea economică sustenabilă a judeţului Constanţa. Dialogul public-privat este cel mai eficient instrument în elaborarea sau ajustarea unor politici publice care să vină în sprijinul antreprenorilor şi a tuturor celor care reprezintă sau sunt implicaţi în acest sector. Asociaţia Patronală RESTO Constanța este una dintre acele entităţi care reuşesc să pună în mişcare proiecte relevante pentru judeţul Constanţa. Îi asigur de tot sprijinul meu în toate proiectele ce au ca scop promovarea județului Constanța și a destinațiilor de vacanță pe care acesta le are de oferit", a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

La rândul lui, viceprimarul Ionuț Rusu a spus că administrația locală și cea județeană pregătesc diverse evenimente dedicate tuturor turiștilor ce vor veni la Constanța în acest sezon estival. Ionuț Rusu mai spune că la începutul sezonului lucrărilor în municipiul Constanța vor fi mult mai bune decât cele prezente.
"Vă mulțumesc frumos pentru invitația făcută și vă felicit pentru inițiativă. Banii nu înseamnă tot, atâta cât timp cât nu îi cheltuim pe lucruri care ne plac. Avem pregătit începând din acest an evenimente comune și în orașul Constanța și împreună cu noul OMD constituit, care sper că vor ajuta turiștii. Orașul Constanța are nevoie să crească economic. Din partea Primăriei Constanța avem pregătite foarte multe evenimente care sper ca va face ca turiștii care vin sa lase foarte mulți bani în orașul Constanța. Vreau sa felicit OMD Constanța-Mamaia pentru ca se implica din ce în ce mai mult. Noi ca și administrație locala sprijinim toți operatorii economici”, a precizat Ionuț Rusu.
Directorul aeroportului Bogdan Ionuț Artagea a salutat faptul că cineva s-a implicat activ pentru a aduce chartere cu turiști la Constanța, motiv pentru care l-a felicitat pe Meidan Butnaru. În plus, el a spus că speră ca, pe viitor, să fie câte două zboruri pe săptămână, pe această rută.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe