Crește valoarea voucherelor de vacanță

10 luni în urmă 78

Bugetarii cu salariu brut de peste 8.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacanţă. În schimb, cei care vor primi în continuare tichete de vacanţă vor avea pe card 1.600 de lei în loc de 1.450 de lei ca până acum.

Bugetarii cu salariu brut de peste 8.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacanţă. În schimb, cei care vor primi în continuare tichete de vacanţă vor avea pe card 1.600 de lei în loc de 1.450 de lei ca până acum.

Întrebat de reporteri care este motivul pentru care tichetele de vacanță vor fi majorate, în contextul unor măsuri considerate a fi de austeritate, Marcel Boloș a declarat că beneficiarii nu trebuie să fie afectați de creșterea de taxe și impozite.
„Pentru ca să menținem valoarea. Vor fi introduse în baza de date a CASS-ului, deci se va plăti contribuția la asigurările sociale de sănătate și să avem aceiași bani pentru cei care urmează să le primească, să nu fie afectați. Pe de altă parte, există și pragul de venit de 8.000 de lei net, pentru a-i proteja pe cei cu venituri mici și a avea o anumită chibzuință în folosirea banilor pentru voucherele de vacanță”, a declarat el.
Întrebat de când vor fi eliminate facilităţile fiscale, Marcel Boloş a răspuns: „Este un termen care se va stabili în coaliţia de guvernare şi va depinde mult de felul în care evoluează deficitul bugetar pentru că trei luni, prin măsurile pe care le-am luat am reuşit să îl menţinem stabil şi să avem o anumită politică prudentă de deficit bugetar în această perioadă de timp”.
Întrebat când vor fi stabilite măsurile fiscal-bugetare, ministrul a spus: „Pentru ca să fie asumată răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetar, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, luna septembrie este luna de referinţă şi cât de curând posibil coaliţia de guvernare va anunţa data la care se va asuma răspunderea guvernului pe pachetul de măsuri”, a mai afirmat ministrul Boloș.
Draftul de OUG privind reducerea cheltuielilor publice a fost modificat radical de către Guvern, iar acest document va intra în discuțiile finale din coaliție. Conform noilor modificări, valoarea voucherelor de vacanță va crește de la 1450 de lei la 1600 de lei.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe