Întâlnire de lucru a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București

10 luni în urmă 196

Miercuri 28 iunie 2023, domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București.

În cadrul reuniunii, ambele părți au evidențiat relația privilegiată dintre cele două state, ridicată în anul 2008 la rang de Parteneriat Strategic. De asemenea, în domeniul afacerilor interne, cooperarea bilaterală este extrem de consistentă, cu accent pe colaborarea polițienească și la nivelul Jandarmeriilor, precum și în domeniul situațiilor de urgență.

Participanții la discuții au evidențiat numeroasele provocări existente în materie de securitate, statele fiind nevoite să dezvolte formate de cooperare atât la nivel bilateral, cât și în format multilateral, pentru a putea oferi răspunsuri eficiente și durabile. Un exemplu în acest sens este reprezentat de misiunile operative ale polițiștilor români  pe teritoriul Republicii Franceze, ce contribuie la creșterea siguranței cetățenilor celor două state și la dezvoltarea cooperării de profil.

Ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat determinarea conducerii MAI de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, cele două părți convenind stabilirea unui dialog direct și a unei linii de comunicare directe atât la nivel de ministru, cât și la nivel de ambasador, astfel încât să existe un schimb de informații în timp real pe această agendă.

E.S. doamna Laurence Auer a reconfirmat sprijinul Franței și a subliniat buna cooperare existentă între cele două state în domeniul afacerilor interne.

Demnitarul român a mulțumit ambasadoarei Republicii Franceze la București pentru mesajul pozitiv transmis, acesta fiind un nou exemplu de cooperare și sprijin între doi veritabili parteneri strategici.


Alte articole:

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe