DNA anunță două dosare penale după exploziile din Crevedia

8 luni în urmă 69

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, luni, că au fost deschise două dosare penale pentru posibile infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, luni, că au fost deschise două dosare penale pentru posibile infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia, județul Dâmbovița.

Procurorii DNA au precizat că, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în cele două dosare.
„Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii.
Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă («in rem»), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.
Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”, se arată în comunicatul transmis luni de DNA.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe