Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA când primea 1,25 milioane lei mită. Ciolacu: Îl excludem din PSD

7 luni în urmă 49

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, de procurorii DNA, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract, au precizat surse judiciare.

Președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit Digi24, Dumitru Buzatu e în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție. El ar fi cerut 1.250.000 de lei, bani pe care îi primea în momentul în care a fost prins de DNA. Șeful CJ Vaslui ar fi cerut banii pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, contract finanțat cel mai probabil din bugetul instituției.
Dumitru Buzatu este om vechi în politică, lider în PSD. În 2022, fiul său, Tudor, a fost numit de premierul de atunci, Nicolae Ciucă (PNL), într-o poziție-cheie în Secretariatul General al Guvernului.

Reacția lui Ciolacu la acuzațiile DNA aduse lui Buzatu
Marcel Ciolacu, șeful lui Buzatu pe linie de partid, a anunțat că sâmbătă va convoca Biroul Politic Național și va propune excluderea acestuia din formațiune.
Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe