Peste 200 de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în weekend

9 luni în urmă 63

În perioada 22-23 iulie 2023, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 223 misiuni, cele mai multe din ele – 173, fiind pentru acordarea primului ajutor medical.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Din numărul total al incendiilor, 7 au fost de vegetație uscată, cultură de grâu, miriște, fiind afectată o suprafață totală de peste 4 hectare.

În weekendul 22-23 iulie 2023, pompierii militari au intervenit și în cazul a 7 accidente rutiere soldate cu 17 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și de la cele ale Serviciului Județean de Ambulanță, 4 dintre acestea fiind ulterior transportate la spital. Din păcate, un eveniment rutier a fost soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 39 ani.

Echipajele ISU Dobrogea au intervenit și în cazul a 7 persoane scoase din mare de salvamari ori de cetățeni. Dintre acestea, 4 au fost transportate la spital. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut rezultat pentru un bărbat în vârstă de 70 ani care s-a înecat în stațiunea Mamaia, medicul de pe ambulanța SMURD C declarând decesul acestuia.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 22 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe