Simion: AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci

4 luni în urmă 11

Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri că, odată ajuns la guvernare, partidul său va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci.

Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri că, odată ajuns la guvernare, partidul său va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci.

„AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. E timpul să scăpăm de asistaţii sociali sănătoşi şi care pot fi angajaţi. Cea mai mare problemă a antreprenorilor, pe lângă instituţiile de control care îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte, e forţa de muncă. 140.000 de oameni din lumea a treia au primit permise de muncă în 2023 pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca e taxată, e descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de impozite şi taxe, iar antreprenorii nu sunt încurajaţi”, a declarat George Simion.
El a criticat apoi faptul că întreprinderile mici și mijlocii plătesc taxe „de șase ori” cât multinaționalele.
„Noi pledăm pentru normalitate şi normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituţiilor și creditare în condiţii avantajoase pentru afacerile autohtone, care nu exportă capitalul. Şi mai înseamnă ceva care e trecut în Constituţie şi nu se respectă: egalitate de şanse. Azi IMM-urile plătesc taxe de şase ori mai mult decât o multinaţională şi nu e corect”, a continuat Simion.
El a mai spus că în România sunt 63 de instituţii cu atribuţii de control și că munca e „supraimpozitată, amendată, descurajată”.
„În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5.000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii”.
AUR a organizat vineri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului, „Summitul Antreprenorilor Români”, cel mai mare eveniment dedicat mediului de afaceri din România. Evenimentul a reunit peste 2.000 de companii româneşti, care împreună au peste 300.000 de angajaţi. „Summitul Antreprenorilor Români” este un eveniment de anvergură naţională, care îşi propune să devină o platformă de dialog între AUR şi reprezentanţii mediului de afaceri.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe