Trei elevi constănțeni va merge în America pentru a prezenta un proiect premiat

10 luni în urmă 103

O echipă formată din elevi constănțeni a participat, în perioada 26 iunie – 10 august la competiția Summer International Design Competition Humans to Mars, organizată de The Mars Society – SUA.

O echipă formată din elevi constănțeni a participat, în perioada 26 iunie – 10 august la competiția Summer International Design Competition Humans to Mars, organizată de The Mars Society – SUA.

Această competiție constă în realizarea unui proiect de maximum 25 de pagini, în care elevii au formulat un plan realist de colonizare a planetei Marte. La confruntarea finală, elevii constănțeni s-au clasat pe locul I la secțiunea Engineering.
Proiectul câștigător la secțiunea sus-menționată a fost realizat de elevii George Eduard Scafaru – Colegiul National „Mihai Eminescu”, David Cristian Gheorghe – Liceul Teoretic „Ovidius” şi Ştefan Alexandru Zica – Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, coordonați de prof. dr. Adrian-Eracle Nicolescu de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
În luna iulie, elevii au participat la cursurile organizate de The Mars Society în geologie, planetologie, biologie extraplanetară, climatologie, inginerie susținute de experți în domeniu printre care se numără: Robert Zubrin (Dr. Inginer NASA), Ken Brandt (Ambasador NASA Solar System), Lawrence Kuznetz (Inginer Apollo 11).
După aceste cursuri, elevii participanți, organizați în opt echipe, fiecare echipă fiind formată din cinci persoane din diferite țări ale lumii, au proiectat propria misiune la suprafața planetei Marte, inclusiv habitatul, vehiculele de suprafață, instrumentele științifice, sistemul de alimentare și alte echipamente, organigrama echipajului, localizarea misiunii, obiectivele științifice, rațiile, durata și planul de explorare, având în vedere patru factori majori: știință, inginerie, provocări operaționale umane și cost.
„Etapa finală a avut loc în trei runde: în prima rundă, fiecare echipă a avut la dispoziție 30 de minute pentru a își prezenta proiectul unei expediții umane pe Marte în fața unui juriu de experți în domeniul spațial, în a doua rundă, fiecare dintre echipe a analizat designul celorlalte echipe, iar în runda a treia, echipele participante au avut la dispoziție 30 de minute pentru a prezenta un „argument de încheiere” final.
Elevii au fost invitați să susțină proiectul premiat la 26th Annual International Mars Society Convention care va avea loc în perioada 5-8 octombrie 2023 la Arizona State University (ASU) în Tempe, Arizona, S.U.A.”, transmit reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe