West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League, după 2&1 cu Fiorentina

11 luni în urmă 81

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, în finala desfăşurată la Praga.

West Ham United a cucerit trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, în finala desfăşurată la Praga.

Londonezii au câştigat a doua ediţie a competiţiei prin golurile marcate de Said Benrahma (62 - penalty) şi Jarrod Bowen (90), în timp ce pentru Fiorentina a înscris Giacomo Bonaventura (67).

West Ham a obţinut primul său trofeu european după 1965 şi va evolua în sezonul viitor în Europa League.
Apărarea echipei antrenate de Vincenzo Italiano a fost surprinsă de aruncarea lungă de la margine a lui Coufal, Bowen a preluat mingea, iar Biraghi a comis henţ, West Ham deschizând scorul din penalty-ul transformat de Said Benrahma (62 - penalty).

Fiorentina a reuşit să egaleze la scurt timp, prin Bonaventura (67), care a şutat printre doi jucători londonezi
O sclipire a brazilianului Lucas Paqueta a făcut diferenţa în finalul meciului (90): mijlocaşul sud-american l-a lansat magistral pe Bowen, care a ţâşnit printre fundaşii centrali ai Fiorentinei şi l-a învins pe portarul Terracciano după o cursă de la mijlocul terenului.

'Ciocănarii'' nu mai cuceriseră un trofeu din 1980, când obţineau Cupa Angliei. Primul lor trofeu european a fost Cupa Cupelor, câştigată în 1965.
Fiorentina a pierdut a doua sa finală din acest sezon, după ce a fost învinsă în finala Cupei Italiei de Inter Milano.
AS Roma a câştigat prima ediţie a Europa Conference League, anul trecut, la Tirana, după 1-0 în finala cu Feyenoord.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe