Zece persoane surprinse de viitură în Horia au fost salvate

9 luni în urmă 63

Patru persoane au fost surprinse, joi, de o viitură puternică în timp ce se aflau în mașină, în localitatea Horia, din județul Tulcea.

Mai multe autoturisme au fost surprinse, joi, de o viitură în localitatea tulceană Horia, au fost salvate 10 persoane, iar echipele de căutare-salvare sunt în continuare pe teren, informează ISU Delta.

"În jurul orei 11:30 de minute prin apel la numărul unic de urgență 112 Dispeceratul integrat ISU - SAJ - SMURD, a fost anunțat despre o viitură pe drumul național 22 D pe raza localității Horia care a surprins mai multe autoturisme. 
La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea o autospecială de transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare iar din cadrul Secției de Pompieri Măcin două autospeciale cu un total de 29 de subofițeri și 3 ofițeri. 
În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puțin mai înaltă, iar a 10-a persoană identificată de către echipa de căutare salvare. Toate persoanele au fost preluate în siguranță și duse la primăria din localitate. 
În acest moment misiunea este în dinamică iar echipa de căutare salvare face cercetări în teren pentru evaluarea situației. În sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea au intervenit și reprezentanții primăriei Horia, IPJ TULCEA și echipaje de la Drumurile Naționale. Misiunea este in dinamică", au transmis reprezentanții ISU Delta.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe