BNR lansează o monedă cu tema 70 ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

8 luni în urmă 47

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Conform unui comunicat, moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat.
Aversul monedei prezintă o balanţă şi un ciocan de judecător, inscripţia "ROMANIA" în arc de cerc, valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2023".
Reversul monedei redă sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti şi inscripţia ,,70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL".
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe