Continuă căutările pentru submersibilul Titan

10 luni în urmă 68

Căutări contracronometru pentru găsirea submersibilului Titan, care are cinci oameni la bord şi este dispărut de trei zile. Rezervele de oxigen din submersibil

Echipele de căutare au detectat sunete subacvatice, a anunţat miercuri Paza de Coastă americană, în timp ce presupusa alimentare cu oxigen a ambarcaţiunii ar mai fi suficientă pentru circa 24 de ore. Un avion canadian a detectat sunetele, care sunau ca nişte ciocănituri şi s-au repetat la interval de 30 de minute. Imediat, operaţiunile de căutare subacvatică robotizată au fost redirecţionate în zonă, însă deocadamată nu există niciun semn concret că ar putea fi vorba despre Titan.

Paza de coastă americană, Marina americană şi Paza de coastă canadiană coordonează operaţiunile de căutare, cu sprijinul OceanGate. Deep Energy, o navă de instalare a conductelor subacvatice, şi Polar Prince, nava de pe care a fost lansat Titan, se află la faţa locului.

Două avioane americane C-130 asigură sprijin aerian şi efectuează zboruri de căutare şi salvare, precum şi două avioane canadiene.

Alte ambarcaţiuni sunt așteptate să ajungă, o navă canadiană cu o cameră de decompresie mobilă şi nava de cercetare franceză Atalante, care are un robot subacvatic ce poate coborî până la 4.000 de metri, sunt pe drum

Submersibilul s-a scufundat duminică dimineață, iar nava de sprijin a pierdut contactul cu ea după aproximativ o oră și 45 de minute. La bordul Titan se află proprietarul companiei care a organizat expediția, un miliardar britanic, un celebru explorator francez, precum și  omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood şi fiul său. Turiștii au plătit 250.000 de dolari fiecare pentru a participa la experiența de a vedea epava Titanicului.

Similare

Citiți întregul articol
The Bearings Stores Tururi 4x4 Desert Safari - Călătoria ta abia începe